Ons verhaal

Ons verhaal

Tijdens een rondleiding door zijn zaak Schellen Slaapcomfort aan de Aalsterweg in Eindhoven doet Harrie Schellen alle geheimen van het matras uit de doeken. Hij gaat ook even languit liggen op een van de bedden. ” En zo verdien ik nou de kost”, lacht de ondernemer.

 

De 54-jarige Eindhovenaar is een levensgenieter, zoals zijn opa dat was. Die ging ‘s middags ook wel eens een uurtje biljarten in een café en dan deed oma de winkel. “Opa was een rustige, bedaarde man, een ambachtsman”, zegt Schellen over Harrie Schellen, de man die precies honderd jaar geleden een winkel in matrassen en gordijnen opende op de hoek van de Keizersgracht en de Grote Berg.

1909

Winkel Schellen slaapcomfort in 1909 Keizersgracht hoek Grote Berg

De eerste matrassen…

 

Het begon een eeuw geleden met een stofzuiger, zegt kleinzoon Schellen. “Drie man gingen daarmee op een bakfiets naar de familie Van Lanschot in Vught. Twee man om te pompen, en mijn opa zoog dan het stof van de vloeren en gordijnen. Hij is toen zelf ook matrassen gaan maken, vooral met Javaanse kapok als vulling; dat gebruiken ze nog steeds in kussens. In zijn winkel verkocht hij die.”

Opa maakte de bedden en gordijnen zelf.

 

Opa maakte de bedden en gordijnen zelf. In een oud kasboekje heeft zijn kleinzoon gezien dat hij ook twee knechten had voor twee gulden in de maand. “Opa leverde aan de familie Philips, maar ook aan mensen uit het Philipsdorp.”

1910

5646

1920

Winkel Schellen slaapcomfort in 1909 Keizersgracht hoek Grote Berg

Schellen-bedden voor het leven.

Ik was 30 jaar geleden op landgoed de Wielewaal. In een logeerkamer stond nog een bed uit 1920 door mijn opa gemaakt voor Anton Philips. Meneer Frits Philips heeft zijn hele leven op een bed van Schellen geslapen. “Hij is er wel honderd jaar mee geworden.

De zaak groeide verder

 

Opa Harrie deed na de oorlog zijn zaak, inmiddels verhuisd naar de andere kant van de Keizersgracht, aan diens zoon Wim over. Op de foto hiernaast ziet u de winkel in 1949 op de Keizersgracht hoek Kerkstraat

1949

eerste winkel schellen slaapcomfort 1909.jpg

1967

Winkel Schellen slaapcomfort in 1967 Keizersgracht hoek Kerkstraat

Dé grootste beddenspeciaalzaak.

In 1967 bouwt Schellen een mooie nieuwe winkel op de hoek van de Keizersgracht/Kerkstraat. De collectie wordt nog verder uitgebreid. Schellen Slaapcomfort is nu één van de grootste beddenspeciaalzaak in Zuid-Oost Nederland.

De winkel groeit weer uit haar jasje

 

In 1980 verhuist de winkel naar de hoek van de Montgomerylaan en Gildelaan.

1980

Winkel Schellen slaapcomfort in 1987 Montgomerylaan hoek Gildelaan

2009

Web-5659

Meer dan 100 jaar afspraken nakomen en kwaliteit bieden

De zaak is ondertussen diverse keren verhuisd en is sinds 2009 aan de Aalsterweg gevestigd. Schellen is in de kern niet veranderd, meent de eigenaar. Hij somt de waarden op die zijn opa en zijn vader hem als ondernemer bijbrachten: “Menselijkheid, dienstbaarheid, netjes blijven, afspraken nakomen en kwaliteit bieden.”